Geluk

Veel geld verdienen als coach doe je zo: 10 tips!

Veel geld verdienen als coach, hoeft helemaal geen ´ver van je bed show´ te zijn. Het kan en is dichterbij dan je wel zou kunnen denken.

Helemaal in het begin van mijn coaching carrière, nu iets meer dan 10 jaar geleden, werkte ik aan €40 per uur. Ik durfde AMPER aan het einde van het gesprek, mijn coachees (eender wie- geen specifieke niche) om het geld vragen. Na een aantal jaar sloeg ik de prijs op naar €45 per uur. Je hebt geen idee hoe spannend ik dat vond! Nog een paar jaar later, sloeg ik de prijs op naar €50 en nog een jaar later durfde ik al €60 vragen. Ik vreesde dat de klanten zouden weg blijven, maar het tegendeel bleek waar.

Ik schreef af en toe een blog maar buiten dat en het coachen zelf, werkte ik niet AAN mijn bedrijf. De klanten kwamen, ik deed duidelijk iets goed dus waarom zou ik dat doen?

Ik kan je niet vertellen hoeveel spijt ik daar nu van heb! Ik verklaar mezelf voor gek om voor een luttele €60 per uur IEDEREEN te coachen die maar wilde langskomen, omdat ik dacht dat dat dé manier was.. Rijk werd ik er niet van en gezond al helemaal niet. Het putte mij uit en als ik dan eens een dag ziek was, kwamen er geen inkomsten binnen. Uit noodzaak ben ik op zoek gegaan naar oplossingen.

Graag deel ik hier mijn tips mee om veel geld te verdienen als coach, van zodra deze allemaal op punt staan, zal je zien dat je leven er heel anders zal beginnen uitzien.

Dit is wat ik gedaan heb:

  1. Ik ben gaan ontdekken wat mij uniek maakt als coach, welke mensen ik het best zou kunnen begeleiden. Welke coachees mij energie gaven en welke niet. Ga niet iedereen coachen, maar ontdek waar jij als coach uniek in bent.
  2. Van zodra je weet wat jou uniek maakt, ga je op zoek naar jouw ideale klant. Voor wie jij een specifieke oplossing hebt.. Welke coachee zit er met een dringend probleem, wie zit er in nood? (In mijn geval, zijn dat coaches die snel aan meer klanten dienen te geraken, maar niet weten hoe, ze hebben geld nodig om hun rekeningen te kunnen betalen en willen een leven leiden waarbij ze niet keer op keer beschikbaar moeten staan van hun klanten, maar toch een mooi inkomen wensen) Maak je doelgroep zo specifiek mogelijk.
  3. Leer jezelf profileren op een toegankelijke en duidelijke manier. Zeg tegen zoveel mogelijk mensen wat je doet, op een manier die aantrekkelijk is. Leer jezelf aan anderen presenteren, zonder schroom. Bvb: Ik zorg ervoor dat mijn coachees het geld verdienen dat ze waard zijn en dit zonder te moeten inboeten in hun privéleven.
  4. Zorg voor een super aantrekkelijk en uniek aanbod voor je ideale klant en link daar dan je ideale prijs aan. Dit moet een no brainer zijn voor je coachee. Zij zitten in nood, jij hebt de oplossing, het maakt niet uit hoeveel het kost want ze willen het NU opgelost zien. Jouw ideale prijs wil zeggen: reken uit hoeveel geld jij nodig hebt om elke maand goed te kunnen leven. Start met het bepalen van een omzetdoel en bereken dan hoeveel je aan je klant zal aanrekenen.
  5. Zorg bij jezelf voor de juiste money mindset. Ik hoor vaak van mijn coachees dat ze bang zijn dat als ze -in hun ogen- veel geld vragen, hun klanten dat niet willen betalen. Als er mensen zijn die het niet willen of kunnen betalen, dan zijn dat niet jouw ideale klanten. Dan zit je in de verkeerde pot te roeren. Jij bent het waard om een goede prijs te vragen, zorg dat je ook in die mindset terecht komt, anders houd je jezelf klein en zal je blijven moeten krabben om je rekeningen te kunnen betalen.
  6. Maak een aantrekkelijke website, zodat klanten direct weten waar ze aan toe zijn en het gevoel hebben jou nodig te hebben. Maak het ook lekker makkelijk voor hen door bvb. automatische betalingssystemen te voorzien of een online agenda voor afspraken. Zodat je website klanten genereert zonder jou tussenkomst.
  7. Doe aan marketing! Social media is een kanaal waar nog veel te veel coaches van wegblijven, omdat ze super zichtbaar zijn oncomfortabel vinden. Maar je kan het in deze tijd echt niet meer wegdenken. Zorg ervoor dat je zichtbaar wordt en dat je regelmatig te zien bent op je social media kanalen. Ga dan betalend adverteren om zo de juiste e-mail adressen te generen. Hier kan je dan weer klanten uithalen.
  8. Een reden waarom je misschien nog niet voldoende inkomsten hebt als coach is omdat je het SALES gedeelte overslaat. Als jij je hier op regelmatige basis mee gaat bezighouden, zal je zien dat er een heel nieuwe wereld voor je zal opengaan. Word een sales topper, op een manier die bij je past. Ik bedoel niet per se op een harde manier gaan verkopen, maar durf wel te laten weten aan jouw ideale klant, dat jij dé oplossing hebt voor hun probleem.
  9. Zorg voor een grote portie zelfvertrouwen om dit alles in goede banen te kunnen leiden. Zonder dit en een hoge eigenwaarde, geraak je nergens. Dus werk hieraan tot het op punt staat. Zelf ontplooiing, is een super krachtig tool waar je ten allen tijde aan zal moeten blijven werken.
  10. Creëer een focus bij jezelf die niet stuk te slaan is. Als jij je gaat focussen op de dingen die écht geld opleveren in plaats van op bijzaken, dan pas kom je ergens! Dus focus je op geld verdienen.

Denk je na het lezen van mijn 10 tips: ´Hoe begin ik hier in godsnaam aan?´Hoe ontdek ik wat mij uniek maakt?´ ´Hoe beslis ik welke mensen ik nu wil gaan verder helpen, wie is mijn ideale klant?´ ´Wat moet ik juist op mijn website zetten, zodat hij aantrekkelijk wordt?´ ´Marketing en sales, wat is dat??´´Op wat focus ik mij nu juist, om geld te verdienen?´

Wil jij je eigen coaching bedrijf starten? Of heb je dringend nood aan meer klanten en meer geld? Omdat het echt super belangrijk is dat je de stappen in de juiste volgorde en heel concreet gaat aanpakken, heb ik een programma ontworpen dat je brengt waar je wil zijn. Het levert je snel meer coachees op en dus ook meer geld. Zodat jij het leven kan gaan leiden dat je verdient!

Wil je hier meer over weten? Neem dan hier een kijkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *